12 Ocak 2009 Pazartesi

Bölüm II: Ben ne Yapabilirim?




“Ben ne yapabilirim?”

Bu en çok sorulan ve en güzel soruya yanıt şöyle; aşağıdaki önerilerden bir veya fazlasını olanaklarınız dahilinde harekete geçirin!

1- Türk Birliği düşücesini en yakınınızdan başlayarak etrafınıza duyurun; onların da aynısını yapmasını sağlayın.

2- Bu video'yu seyredin, seyrettirin!
"Tüylerim diken-diken oldu"
"Hayali bile insana müthiş bir zevk veriyor"
"Harika Bir şey umarım ölmeden Görebilirim.."
"BU VİDEOLARI DÜŞMANlara GÖSTERMEYİN"
"Allahım bir bunu görebilseydim"
http://video.google.com/videoplay?docid=-680042511743914144&hl=en

4– İçeriğini okuyun, okutturun!

5- Türk Birliği'ne "EVET" deyin; milletvekilinize, yetkililere ve Türk devlet başkanlarına bir mesaj da siz gönderin! NE İSTİYORUZ? Meclise önerge verilmesini, Bakanlık kurulmasını, "Katılım Ortaklığı Belgesi"nin hazırlanmasını VE 7 Bağımsız Türk devleti arasında birlik için müzakerelerin başlatılmasını istiyoruz! http://www.turkbirdev.info/ve http://groups.yahoo.com/group/TurkBirDev/database?method=reportRows&tbl=4
6- Proje başlatın, projesi olanlara destek verin!
http://www.turkbirdev.org/dil-turkce/guncelkonular.asp

7- Bölgenizde;
· Gerekli ve 7 Bağımsız Türk devleti arasında gerçekleştirilebilir olan TB'yi devlet siyaseti haline getirecek milletvekillerini bulun ve destekleyin ve/ya siz o milletvekili olun >>meclise girin!
· Bir temsilcilik de siz açın! http://www.turkbirdev.info/
· Bir TürKev de siz kurun! http://www.turkkulturevi.org/ http://groups.yahoo.com/group/TurkKulturEvi/
· Düzenli ağkur toplantıları yapın! www.turkkulturevi.org/tg_odasi http://finance.groups.yahoo.com/group/Turkgirisimcilerodasi/
· Bir ÇoYder'e de siz ön ayak olun ! http://www.coyder.org.tr/

8- Kendinizi iyi bir şekilde geliştirin; etrafınızdaki insanların gelişmesinde yardımcı olun!
· Iyi bir eğitim almakta ve/ya meslek edinmekte ısrarcı olun;
· Toplumumuzu yücelten değerleri anlayıp, bu değerlere özen göstererek yaşayın;
· 7 ülkemiz ve dünya yeraltı ve üstü zenginlik ve güzelliklerle doludur; düşünün, hayal edin ve isteyin ki arzuladığınız kadarı sizin olsun.

9- Önceliklerinizi ve tercihlerinizi yeniden düzenleyin;
· Yerli ekonomiyi desteklemek adına her zaman yerli mal alın
· Tatilleriniz için 7 ülkemizden birine gidin
· Yeni yatırım ve girişimlerinizi 7 ülkemizden birinde yapın
· 7 ülkemizin insanı ile tanışın, kaynaşın, eş-dost edinin.

10- Türk’ü, Türk’ün dünya görüşünü ve kahramanlıklarını anlatan eserler okuyun; Türk Birliği yolunda inanç, direnç ve hoşgörü sahibi olun.



Üniversite, İlçe, İl, Bölge ve Ülke
Temsilcilikleri Başkanlığı

Gerekli ve 7 bağımsız Türk devleti arasında gerçekleştirilebilir olan Türk Birliği yolunda çalışmalarımızı hızlandırabilmek için, TürkBirDev üniversite, ilçe, il ve bölge temsilcilikleri yanısıra, ülke temsilciliği başkanlığına adaylar aramaktadır.


Temsilciliğin kurulması için atılması gereken adımlar;

· İlk adım olarak toplantı ayarlanmalıdır.
· Bu toplantının günü ve bilgileri öbeklerimizde ve diğer öbeklerde duyurulmalıdır.
· İlk toplantıda;
- TürkBirDev'in Türk Birliği anlayışı tartışılmalı ve kabul edilmelidir.
- TürkBirDev çalışmalarına bakılmalı ve temsilcilik yöresinde kimin bu çalışmaları başlatıp sürdürebileceği tartışılmalıdır.
· İkinci bir toplantı birincisinde olduğu gibi etraflıca duyurulmalı ve bu toplantıda temsilcilik yönetim kurulu seçimleri yapılmalıdır.

Temsilcilikler ve başkanlıkları:

TürkBirDev örgütlenmesinin tabandan yukarı bir yapıya sahip olacağı düşünülmektedir. İnsanlarımızın kendi aralarında, öngörüldügü şekilde kuracakları üniversite, ilçe ve il temsilcilikleri bu tabanı oluşturacaktır.

Özetle;
1. Üniversite temsilcilikleri eğitimlerini sürdüren ögrenci arkadaşlarımız tarafından gerçekleştirilmelidir.

2. İlçe temsilcilikleri büyük şehirlerin ilçelerinde oluşturulmalıdır.

3. İl temsilci başkanı üniversite ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunacağı bir genel toplantıda seçilmelidir. Görev süresi bir yıldır. Yeniden adaylığını koyması halinde seçilme hakkı vardırÜniversite ve ilçe temsilcilikleri il başkanlığına bağlı olarak çalışmalıdır.

4. Bölge temsilci başkanı il başkanları arasından ve tarafından oylama ile bir dönemliğine seçilmeli ve ülke başkanlığına bağlı olarak çalışmalıdır.

5. Ülke temsilci başkanı bölge temsilci başkanları arasından ve tarafından bir dönemliğine oylama ile başa getirilmelidir. Ülke temsilci başkanları genel başkanlığa bağlı olarak çalışmalıdır.

6. Genel başkan 7 ülke başkanları arasından dönem başkanı olarak seçilmeli, başkanlığı bir yıl sürmeli ve görev bir başka ülke başkanına bir sonraki TürkBirdev kurultayında seçimle devredilmelidir. Diğer ülke temsilci başkanları seçmen olarak oylamaya katılabilmelidir.

7. Aksakallılar Kurulu genel başkandan sorumlu olmalıdır. Aksakallılar kurulu ülkelerimizin ileri gelen, kendi varlığını milletimizin varlığına armağan etmiş bilgelerin oluşturduğu bir kuruldur. Kurul üyeleri il, bölge ve ülke temsilci başkanlarının önerileri doğrultusunda ortak kararla seçilir.


Ülke temsilciliği başkanlığından beklentimiz;

· 7 Ülkeden birinde ve / veya ülke adına bir merkez oluşturması;
· Ülkede TürkBirDev'in örgütlenmesini sağlaması;
· Verilecek aylık bütçenin dışında gereken miktarları, yapılacak çeşitli çalışma ve etkinliklerle karşılayabilmesi;
· 1, 2, 3... yıllık belirli hedefler koyması ve bunları tutturabilmek için kararlılıkla çalışması gibidir.

Temsilciliklerin;

· Genel Merkez tarafından tanınması ve desteklenebilmesi,
· Basın ve yayın organlarına, bilgi ve konferans verilmesini isteyen kişi, okul ve diğer kurumlara temsilcimiz olarak önerilebilmesi için temsilcilikler (ne kadar özerk çalışıyor olsa da) www.turkbirdev.org ve www.turkbirdev.info sayfasında görülen bilgiler doğrultusunda hareket etmekle yükümlüdür.

İlgilenen arkadaşlarımızın bilgi@turkbirdev.info adresine özgeçmişleri ile birlik, ilgi nedenlerini ve nasıl başarılı olacaklarını açıklayan ayrıntılı bir yazı göndermeleri rica olunur.

1000 yıldır hayal ettik; inandık..


Çalışıp hayali gerçekleştirme zamanıdır artık!

Maddi Destek ve Başarı Ödülü Programı
Genel Bilgi ve Koşullar


Başarı Ödülü proje bazında değerlendirilmekte, geliştirilmiş ve uygulamaya konulmuş ve/ya sonuçlandırılmış başarılı projeler için maddi destek verilmektedir.7 Bağımsız Türk Devleti arasında, gerekli ve gerçeklestirilebilir olan Türk Birliği’nin kurulması yolunda calışma yapan başarılı kisi, dernek ve/ya kurum projelerine TürkBirDev her yıl belirli bir destek sağlamaktadır. 2006’da 1.500 YTL, 2007’de 15.000 YTL, 2008’de 25.000YTL olan destek miktarı 2009 için (2008 de harcanmayan miktarın eklenmesi ile) toplam 50.000YTL olarak belirlenmiştir.

Kişi, ekip, topluluk, dernek ve kurumlar geliştirebilecekleri yeni projelerle veya halihazırda üzerinde çalışıyor oldukları projeleri ile başvurabilmektedir.Proje sahibinin, projesini gerçekleştirebilmek için, TürkBirDev'in sunacağı katkının yanısıra, kendi imkanlarını da kullanması beklenmektedir. Bazı özel durumlarda TürkBirDev Topluluğu uygun gördüğü projeler için tam maddi ve manevi destek sağlayabilmekte ve/ya proje sahibinin öbek içinden ve dışarıdan destek alabilmesine yardımcı olmaktadır.
Projeler aşağıdaki herhangi bir daldan olabilmektedir.
Kültür, siyaset, spor, ticaret, eğitim, iletişim, bilim, video, film, tiyatro, yazılım, çeşitli yarışma ve etkinlikler.

1000 yıldır hayali kurulan, Atatürk dahil binlerce önderimizin gözlerini “dünyaya onun rüyaları” ile kapadığı Türk Birliği’nin gerçekleştirilmesi için, günümüzde koşullar olgunlaşmış, önümüze büyük bir fırsat çıkmıştır. Birçok dünya ülkesinin de destekleyebileceği ve yararına görebileceği Türk Birliği artık hayal olmaktan öte gerçekleştirilebilir duruma gelmiştir. Yalnız, sonuca varabilmek amacı ile bu yolda halihazırda yapılan ve yapılması gereken çalışmaları sürdürmek ve hatta hızlandırmak şart olmuştur. Biliyoruz ki, hiç bir başarı sadece “olma arzusunu konuşmakla” elde edilemiyor, başarıya ulaşmak için gayret sarfetmek zorunlu olduğu gibi, maddi ve manevi destek de gerekiyor.

TürkBirDev’in, Türk Birliği’ni gerçekleştirmeye kararlı kişi, ekip, kurum ve kuruluşlara sağladığı bu maddi destekten yararlanmak için bilgi@turkbirdev.info adresine başvurulması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder